Prezentul economic este unul in care din ce in ce mai multe activitati se desfasoara pe baza economiei, de fapt ea este singura care ne mentine pe linia de plutire in spatiul Uniunii Europene. Economia este realitatea lumii contemporane si privita din aceasta aceptiune, ea trebuie studiata in nivelul scolilor si al liceelor prntru a conferi o dezvoltare armonioasa al viitorului natiunii.

Educatia economica studiata in timpul perioadei de formare si de pregatire reflecta realitatea la care suntem supusi ca indivizi ai societatii, astfel fiecare individ este fortat sa dobandeasca cunostinte despre ceea ce inseamna profit, castig, pierdere, cifra de afaceri, exercitiu financiar, rata, dobanda, credit, piata muncii, cerere si oferta, precum si alte elemente menite sa ne usureze activitatea economica.

Privita dintr-o alta acceptiune, cea a programei scoalare la nivel national, economia elaboreaza competente specifice si generale menite sa ajute la formarea deprinderilor personale ale individului de a se descurca in mediul de afaceri, caracterizarea diferitelor forme de piata, a tipurilor de concurenta, precum si alte operatiuni ce se desfasoara la nivelul economiei nationale.

Pentru a se dezvolta din acest punct de vedere, fiecare elev sau student este nevoit sa se dezvolte intr-o economie de piata, inconjurat de elemente care ii vor pune in practica notiunile pe care le studiaza sau pe cele pa care le dobandeste din diferite mijloace de informare, care apoi vor fi supuse nevoilor sociale si ii vor conferi capacitatea de educat din punct de vedere economic.

De aceste notiuni economice beneficiaza atat publicul larg, agentii economici, unitatile economice ale statului, intreprinderile personale, cat si fiecare participant activ pe piata economica. Dezvoltarea personalitatii din perspectiva economica contureaza un stereotip al celui educat, deoarece, in primul rand, dobandeste si dezvolta capacitati si abilitati intr-un domeniu cu utilitate practica, domeniu puternic, si care mai apoi contribuie la dezvoltarea societatii in care traieste.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *