depresie-la-barbati

Depresia este o boala extrem de urata. Poate transforma cea mai vesela persoana intr-o umbra trista si izolata de toti prietenii sau, fiind o boala chiar si mai grava atunci cand afecteaza barbatii. Nu spun ca femeile nu se simt rau atunci cand sufera de depresie- cu siguranta se simt mizerabil- dar barbatii au tendinta de a suferi in singuratate, incercand sa se „imbarbateze” si sa se lupte singuri cu depresia. Din pacate, o depresie netratata poate conduce la inrautatirea problemei si poate conduce la alte tragedii. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le intelegi despre barbatii care sufera de depresie.

Statisticile arata ca peste 6 milioane de oameni din America sufera de depresie in fiecare an. In timp ce pare a fi un numar destul de mic comparativ cu populatia totala a Statelor Unite, depresia la barbati este adesea netratata din mai multe motive: de la stigmatul social, la o lipsa de timp sau de bani. Doar pentru ca boala nu este raportata asta nu inseamna ca nu exista cu adevarat.

Depresia nu se manifesta la fel la toti oamenii

Atunci cand iti imaginezi o persoana care sufera de depresie, probabil ca iti imaginezi pe cineva care sta trantit pe caneapea, in pijamale, care nu s-a mai spalat de cateva zile si care are o cutie de servetele langa el. In timp ce aceasta situatie este cea mai frecventa, simptomele depresiei variaza semnificativ. Depresia la barbati nu ii determina pe acestia sa explodeze in lacrimi, astfel ca barbatii se vor manifesta prin furie, anxietate si iritabilitate. Barbatii care sufera de depresie sunt mai predispusi sa se angajeze in comportamente riscante, cum ar fi consum de alcool, de droguri sau auto-vatamare corporala.

A fi deprimat nu inseamna ca esti o persoana slaba. Depresia din cazul barbatilor ramane o boala netratata din cauza stigmatizarii sociale. Chiar si cel mai barbat dintre barbati poate fi afectat de depresie, insa personalitatea sa il va bloca pe acesta sa recunoasca semnele si sa ceara ajutor. Pe de alta parte, cei care admit ca au o problema sunt cei care dau dovada de curaj, din moment ce sunt capabili sa se infrunte cu rusinea si sa depaseasca jena de a admite ca au nevoie de ajutor pentru a-si imbunatati calitatea vietii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *