selfie

Fie ca te pregatesti sa fugi la munca, esti la shopping sau iei masa in oras, tot timpul exista impulsul de a realiza o fotografie de tip selfie. Aproape 2 miliarde de fotografii care sunt uploadate pe Facebook, Instagram, Flickr, Snapchat si WhatsApp in fiecare zi, sunt selfie-uri. Dar, de ce oamenii fac atat de multe selfie-uri si ajung sa le publice pe retelele sociale?

Intr-un efort de a raspunde la aceasta intrebare, psihologii din Germania si Polonia au aprofundat si mai mult ideea de a impartasi selfie-uri pe retelele de socializare, cu ajutorul unui studiu ce a implicat mai bine de 1200 de participanti. In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca femeile posteaza mai multe selfie-uri decat barbatii, dar cu toate acestea, atunci cand a venit vorba de publicarea de selfie-uri in grup, barbatii sunt cei care stau in frunte.

Ce tip de personalitate este mai predispusa la selfie-uri?

In functie de testele de personalitate, oamenii de stiinta au descoperit ca cei care au dat dovada de un nivel mai mare de extrovertire sunt mai predispusi sa posteze mai multe selfie-uri pe retelele de socializare. In mod surprinzator, nu a exitat nicio relatie intre realizarea de selfie si stima de sine. De asemenea, sudiile realizate in trecut au demonstrat ca persoanele egocentrice si narcisiste sunt cele mai predispuse la publicarea de astfel de fotografii in mediile online.

Se pare ca utilizarea din ce in ce mai mare a retelelor de socializare a determinat o preocupare mai mare asupra aspectului nostru. Exista oameni care sunt dispusi sa isi faca si operatii estetice, astfel incat sa obtina cel mai bun selfie. De asemenea, exista oameni care renunta la stilul de viata care il duc pentru a obtine selfie-ul perfect, sa nu mai pomenim de cei care isi pierd viata din cauza unei astfel de fotografii. Nu ne mai ramane foarte mult timp pana cand obsesia noastra pentru selfie-uri va evolua atat de tare incat sa dea nastere unor probleme de sanatate mintala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *