Barbat dormingBarbat dorming

Desi oamenii sunt obsedati sa disece si sa interpreze visele („Visam ca ii faceam un masaj pe spate lui Gary Busey cat calaream pe un armodial zburator”; „Ah, asta inseamna ca suferi de anxietate din cauza carierei.”), stim foarte putine despre ce anume le provoaca sau ce scop au.

Ce crede stiinta:

Vechea teorie a lui Freud era ca visele erau exteriorizari ale dorintelor subconstientului, dar niciunul dintre psihologii cool de astazi nu mai sunt de acord cu Freud. Pe langa asta, daca Freud avea dreptate, mult prea multi oameni ar avea un fetis bolnavicios sa fie fortati sa joace quizz-uri pop in lenjeria intima.

Altii au sugerat ca visatul este un mod de-al creierului nostru de a formula noi idee prin folosirea de „mutatii aleatorii ale gandurilor” (titlul este disponibil fara copyright in cazul in care vreun muzician New Age care citeste asta vrea sa-l utilizeze).

Alte teorie sugereaza ca visarul este doar creierul nostru „curatandu-se” si scapand astfel de „ganduri fara sens/vechi.” Pentru a crede aceasta idee, totusi, trebuie sa acceptam ca visul comun al barbatilor care implica sani si sa fie Batman sunt fara sens, asa ca sunt siguri ca aceasta teorie este pur si simplu inacceptabila.

Desigur, aceste teorii par cam arogante, daca luam in considerare faptul ca si animalele viseaza. Chiar are cainele tau ganduri in exces pe care trebuie sa le elimine din creierasul lui canin suprasolicitat?

Poate cea mai ciudata dintre toate este dovada ca foarte mult din ceea ce ne influenteaza visele provine din exteriorul mintii noastre, nu din interior. Zgomotele si mirosurile pot sa afecteze foarte mult continut visurilor noastre, si bat pariu ca matusa ta sarita de pe fix care citeste in frunzele de ceai si interpreteaza visele nu a luat in considerare activitatea geomagnetica a Pamantului in timpul analizei ei.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *