Cu cat se apropie iarna, cu atat mai mult incepem sa ne preocupam pentru modul in care vom asigura necesarul de caldura pe intreaga perioada a sezonului friguros. Sau cel putin asta ar trebui sa facem. Atunci cand situatia este pe cat se poate de grava, in sensul ca mentinerea temperaturii ideale in locuinta este aproape imposibila, identificarea celor mai bune solutii in acest sens devine o prioritate.

Daca vrei sa iesi din acest impas si sa iti asiguri tie si familiei tale o casa calduroasa si primitoare, te intampin cu o serie de aspecte asupra carora trebuie sa iti indrepti atentia si care ar putea reprezenta calea catre atingerea gradului ideal de confort termic.

TOP solutii pentru mentinerea temperaturii ideale in locuinta

Centrala termica pe lemne – ce sistem de incalzire folosesti? In cazul in care acesta este vechi si necesita inlocuire, te sfatuiesc sa te orientezi dupa o centrala pe lemne. Ai grija insa ca si producatorul sa fie unul de incredere, sa iti ofere garantia ca nu arunci banii pe fereastra.

Termostatul pentru controlul temperaturii – nu este suficient sa alegi o centrala buna. Conteaza si modul in care controlezi valorile temperaturii. Iti doresti sa ai parte de confort sporit, insa nici atunci cand centrala da caldura in exces nu este bine. Poti sa intri pe pagina saluscontrols.ro pentru a descoperi o serie de termostate inteligente ce te pot ajuta sa creezi un echilibru din acest punct de vedere.

saluscontrols.ro

Izolarea constructiei – stiai ca un procent urias din caldura se risipeste prin pereti si tavan? Ei bine, daca inca nu ai avut in vedere acesta problema, a sosit momentul sa iei masurile necesare in aceast sens. Opteaza pentru un material care sa iti ofere rezistenta si durabilitate. Spre exemplu, vata de sticla este o alternativa pentru cei care doresc protectia garantata a locuintei. In caz de incendiu, acest material creaza un strat protector care actioneaza pentru un interval de cateva ore.

Termopane – in situatia in care inca nu ai inlocuit vechile sisteme de inchidere si deschidere din lemn cu altele mai eficiente, poate ar trebuie sa faci o schimbare in acest sens. Chiar si atunci cand iei aceasta masura trebuie sa fii atent la modul in care se realizeaza etanseizarea, pentru a impiedica pierderile de caldura nedorite.

Intr-adevar, realizarea tuturor acestor modificari in decursul unei veri implica o cheltuiala cam mare. Cel mai bine este le iei pe rand, pentru a alege si calitatea in cazul fiecaruia. Axeaza-te pe cele ce au prioritate, in functie de bugetul de care dispui.

In mod cert, izolarea locuintei reprezinta una dintre cele mai importante masuri pe care trebuie sa le ai in vedere. Lipsa acesteia favorizeaza risipirea inutila a caldurii. Presupunand ca deja dispui de un sistem de incalzire, de preferat ar fi sa cumperi si  un termostat inteligent care sa te ajute sa reglezi si sa mentii o valoare optima de temperatura. (vizualizeaza ofertele disponibile pe saluscontrols.ro)

Nu lasa sa treaca vara fara a progresa in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor termice din locuinta daca vrei sa intampini iarna pregatit pentru temperaturile scazute si gerul atat de disconfortant.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *