policlinica Mures

Traim intr-o vreme in care intreaga noastra sanatate depinde in totalitate de timp. Din cauza dorintei de a agonisi cat mai mult, uitam sa ne ingrijim cum trebuie de corpul nostru si abia atunci cand incep sa apara problemele de sanatate ne desteptam parca, riscand chiar sa dobandim afectiuni greu de tratat sau fara leac.

Foarte importanta pentru desfasurarea corespunzatoare a functiilor organismului este alimentatia. Se pare ca aceasta este responsabila de un procent de peste 80% din problemele legate de sanatate pe care le intampinam. Daca aceasta conteaza atat de mult totusi, de ce nu ii acordam atentia necesara?

Poate multi dintre noi ar dori sa manance corect, insa pentru asta este nevoie si de timp, dar si de ajutorul unui profesionist in nutritie si dietetica. Un regim alimentar corect nu poate fi stabilit de oricine, deci cel mai recomandat in acest sens este sa apelezi la o policlinica Mures sau orasul din care faci parte pentru a beneficia de sfatul unui specialist in domeniu.

Ti-am pregatit mai jos o lista cu motivele pentru care ajutorul unui nutritionist iti este necesar. Iata despre ce este vorba.

Te ajuta sa afli care este greutatea ideala a corpului tau

Este inutil sa te compari in greutate cu persoane de aceeasi varsta cu tine pentru ca sunt numerosi factori de care depinde rezultatul final. Inaltimea, starea de sanatate si alte aspecte decid ce greutate trebuie sa ai.

Afli de ce depui grasimea inestetic si ai anumite probleme de sanatate din cauza lor

Acumularea kilogramelor reprezinta o problema a societatii actuale. Lipsa unui regim alimentar corespunzator reprezinta in general motivul pentru care se produce acest fenomen, alaturi desigur de lipsa miscarii.

Iti planifica un regim in raport cu istoricul tau medical si experientele anterioare

Conteaza foarte mult sa gasesti un medic sau un nutritionist care sa cunoasca dietele pe care le-ai tinut de-a lungul timpului, rezultatele pe care ti le-au oferit acestea si care au fost alimentele ce nu ti-au priit. In acest mod, vei beneficia de un regim corespunzator, unul care va putea fi structurat astfel incat sa iti fie la indemana si sa iti ofere rezultate excelente ce vizeaza starea de sanatate.policlinica Mures

Efectueaza investigatii medicale cu privire la rata metabolica

In urma acesteia afli exact care este numarul de calorii necesar pentru organismul tau, acestea urmand a fi introduse in regimul alimentar. De asemenea, vei afla daca motivul pentru care slabesti sau acumulezi kilograme se datoreaza metabolismului lent sau exista alte probleme.

Afli cat de importanta este activitate fizica pentru sanatatea ta

Este un aspect mai mult decat important cand vine vorba despre un stil sanatos de viata. Un nutritinist cu experienta este cel mai in masura sa iti recomande un anumit tip de efort fizic, care sa aiba un anumit grad de intensitate sau frecventa adapata tie. Spre exemplu, acestea vor diferi fata de cele ale altor persoane daca suferi de vreo afectiune medicala.

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le aiba in vedere nutritionistul atunci cand iti intocmeste un regim alimentar. Pe cont propriu este destul de dificil sa faci toate astea – poate daca ai cunostinte de specialitate te poti descurca in acest sens. In caz contrar, nu uita ca este vorba despre sanatatea ta. Iti recomand sa alegi o policlinica Mures sau din orasul tau despre care sa stii ca ofera excelenta in astfel de servicii – sanatatea e mai importanta decat toate si nu trebuie sa te joci cand vine vorba de aceasta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *