sablamtot

Ca metoda de curatare, fie ca e vorba de domeniul industrial, comercial, de productie sau oricare altul, sablarea se impune prin rezultatele remarcabile oferite.

Ce inseamna efectiv sablarea? Aceasta intrebare poate ca si-o pun multi. Raspunsul este unul simplu. Este un proces de curatare sau finisare prin suflarea asupra diverselor tipuri de suprafete: metal, piatra, sticla sau un alt material solid. Se folosesc particule mici de substante, precum alice metalice, nisip sau alte materiale abrazive, care sunt pulverizate cu o mare presiune pe zona ce trebuie curatata.

In cele mai multe din cazuri se apeleaza la sablare cand se doreste o revopsire a unei suprafete metalice, reconditionarea sau curatarea unui perete (acoperit de graffiti spre exemplu).

Avantajul pentru care se aleg servicii de sablare profesionale nu se rezuma doar la rezultatul excelent pe care acestea il ofera. Exista si tehnici nou introduse, chiar si la noi in Romania, care nu sunt deloc toxice si care nu afecteaza in nici un fel suprafetele curatate, spre deosebire de alte tipuri de sablare precum sablarea abraziva – care in cazul peretilor de rugozitate mare si rezistenta mai redusa poate afecta structura.

Aceasta modalitate relativ noua de sablare este sablarea cu gheata carbonica. Metoda este una de curatare industriala foarte rapida, ecologica 100%, asigura o eficienta maxima si de asemenea nu afecteaza suprafata care este curatata. Spre deosebire de orice alta metoda de sablare, sablarea cu gheata carbonica elimina doar reziduurile, ceea ce este de inlaturat de pe suprafata sablata, lasand totul mai curat decat orice alta modalitate de curatare.

Procedeul, la fel ca si in cazul altor tipuri de sablare, presupune propulsarea granulelor de gheata carbonica pe suprafata de curatat, cu ajutorul aerului comprimat. Datorita presiunii si socului termic la care sunt supuse, particulele si depunerile nedorite sunt inlaturate foarte usor. Astfel de la vopsea la lipici, lacuri, ulei, mase plastice, bitum si orice altceva este de inlaturat, prin sablare aceste particule se contracta si se desprind lasand suprafata in cauza curata si uscata.

Avantajele sablarii cu gheata carbonica se fac simtite astfel: curatarea cu dioxid de carbon convertit din starea lichida in stare solida in conditii controlate de presiune si temperatura este o tehnica de mare precizie si 100% non-toxica. In plus, suprafata de curatat nu este afectata, nici mediul de lucru si nici angajatii sau productia. De aici si avantajul de a nu intrerupe procesul de lucru, orice suprafata putand fi curatata chiar pe loc. Nu se folosesc solventi toxici, curatarea este non-abraziva si tehnica este una mult mai rapida si aprofundata decat o curatare manuala, spre exemplu. Chiar si in cazul echipamentelor electrice mai sensibile poate fi utilizata aceasta metoda de sablare, echipamente precum intrerupatoare, cabluri, senzori foto sau de alte tipuri.

Serviciile de sablare se dovedesc a fi alternativa ideala astfel, in cazuri si situatii care impun de la reconditionarea de cladiri sau pereti, revopsiri de utilaje, structuri metalice si multe altele. Fie ca se apeleaza la sablare cu gheata carbonica, sablare abraziva, cu abur, cu soda sau alte substante, chiar si sablare cu apa – hidrosablare – rezultatele sunt de fiecare data pe masura asteptarilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *