pictura
pictura

A picta cu un cutit este asemanator cu intinsul untului sau gemului pe o felie de paine. Acest instrument produce un efect diferit de cel al pensulelor de pictura. Cutitele pentru pictura sunt excelente pentru a produce texturi pentru operele impasto si zone largi de culoare, precum si forme mici de culoare.

Spre deosebire de un spaclu, care are o lama dreapta ce se foloseste la amestecarea culorilor si la curatarea paletei, si nu pentru a picta, un cutit pentru pictura este fabricat in general din metal, cu un maner din lemn si are o curbura a manerului care tine mana pictorului departe de suprafata de pictura. Spaclul poate fi fabricat fie din metal, din plastic sau din lemn si este fie drept in intregime, fie cu o mica curbura a manerului. Cutitele de pictura au mai multe forme (de para, de diamant, de mistrie, etc.) si sunt folosite in locul pensulei. Acesta poate fi folosit, desigur, si pentru amestecarea culorilor pe paleta. Pentru o lucrare de calitate este important tipul corect de sevalet si cutitele pentru pictura potrivite.

Cutitele pentru pictura au avantajul de a putea fi fabricate intr-o gama variata de marimi, cu forme mai unghiulare si cu varfuri mai ascutite. In plus, curbura mai mare a manerului reduce sansele de a atinge pictura cu mana. In cazul in care sunteti indecisi daca sa folositi un astfel de instrument va recomandam achizitionarea unui cutit din plastic pentru a putea experimenta inainte de a trece la unul din metal. Magazinul online de materiale pictura   picturaonline.ro va ofera o gama diversificata de cutite pentru pictura din care puteti alege pe cel mai potrivit nevoilor dumneavoastra.

Diferite forme ale cutitelor produc, in mod evident, diferite efecte. Spre exemplu, o lama scurta produce tuse unghiulare in timp ce, cu o lama lunga puteti aplica mai usor pete de culoare. Un cutit pentru pictura cu o lama rotunda reduce considerabil riscul de a gauri panza pentru pictura, dar nu permite zgarierea in culoare.

De asemenea, trebuie retinut faptul ca aceste cutite nu au marginile ascutite si nu taie precum cutitele normale de bucatarie. Atat cutitele pentru pictura cat si spaclurile au marginile boante, precum cutitele pentru unt. Atunci cand alegeti un cutit pentru pictura este important sa cautati unul cu o lama flexibila, care se intoarce usor inapoi atunci cand este indoit. Un cutit cu o lama mai ingusta se va indoi mai mult decat unul cu o lama lata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *