Barbat acoperindu-si un ochiBarbat acoperindu-si un ochi

In ciuda tuturor acelor mincinosi care sustin ca masturbarea este complet sanatoasa, e posibil ca mama ta sa fi avut dreptate cand a spus ca orbesti daca faci prostii singur. Pai, intr-un fel. Se pare ca este posibil sa ai un orgasm atat de agresiv incat sa-ti pierzi direct vederea.

Orbirea, cunoscuta sub numele infricosator de amaurosis fugax, dureaza, de obicei, doar cateva minute, inainte ca vedetea sa revina la normal. Si, bizar, acest lucru nu se intampla decat intr-un singur ochi, din oarecare motiv. Cand un barbat de 52 de ani a inceput sa orbeasca ori de cate ori facea sex cu sotia sa, s-a decis ca e cazul sa mearga la un medic, sa vada care este treaba.  La fel au facut un barbat danez si o femei din Texas. Cu totii s-au decis bine, deoarece pierderea brusca a vederii cand muncesti greu este un simptom clasic pentru infarct.

In fiecare caz, orbirea a fost experimentata cam in timpul orgasmului. Cand au fost testati pe o pisa de alergare, pacientii au fost in regula – doar dupa sex se dezvolta acea stare. Si nu e vorba doar de o chestie care s-a intamplat o singura data. In cazul barbatului danez de 66 de ani, acesta orbea de doua sau trei ori pe saptamana, lucru care este cam admirabil cand luam in considerare varsta si realizam ca acesta isi considera vazul mai putin important decat … alte activitati.

Doctorii nu sunt siguri de ce se intampla acest lucru, dar se crede ca un tip de efort pe care unii oameni il depun in corp in momentul orgasmului pot sa obstructioneze vasele de sange din ochi (unii pacienti au fost vindecati prin prescriptia de medicamente care subtiaza sangele, pe care sa le ia inainte de sex).

Ar trebui sa luam in considerare faptul ca acesta este un motiv destul de bun sa nu faci sex atunci cand conduci sau cand pilotezi un avion.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *