CraciunCraciun

In primul rand, ratele de suicid nu cresc in perioada Craciunului, contrar mitului urban.

Insa, desi sarbatorile de iarna nu ne fac sa vrem sa punem capat vietii noastre, prima zi de Craciun este mai buna ca oricare alta pentru a ne face sa ne omoram intre noi. Intre 1973 si 2001, ziua de Craciun a adunat 53 de milioane de morti, facandu-l ucigasul principal din calendar. Si, cand te uiti la armele folosite, e ca si cum intreaga traditie a fost calibrata intentionat pentru a te elimina cu o eficienta maxima.

Inchipuieste-ti un Craciun perfect a la Norman Rockwell. Familia in jurul semineului, inclusiv bunica si toate rudele. Mama ii pregateste lui tata un lichior de oua, cat aduce jambonul de Craciun, doua dintre multele „alimente traditionale” cunoscute in afara lunii decembrie ca fiind „cele mai naspa lucruri pe care le poti introduce in corp, dupa o grenada.” Sub copac sunt toate cadourile de Craciun pentru care tata a petrecut toata impachetandu-le, iar mama a petrecut toata luna comentand sa nu uite sa le cumpere. Stres peste stres care, pe langa epuizare, este un mod bun de a-ti omori inima.

Lucru care ne aduce la focul din semineu sau, dupa cum ii spune inima ta, „sansa sa incerc trupul unui fumator de un pachet de tigari pe zi”.  Potrivit unui studiu din 1999 realizat de catre cardiologi si numit „efectul sarbatorilor” (pentru ca numele „Silent Night, Deadly Night” fusese deja luat de filmul horror din anii 1980), chiar si poluantii din seminiile deschise pot sa provoace iregularitati cardiovasculare.

Deci, potrivit stiintei, este posibil ca tu esti singurul om sau lucru din sufragerie care nu incearca sa te ucida de Craciun. Deci, poate nu ar trebui sa fim surprinsi de mitul depresiei de sarbatori. Cei mai talentati ucigasi mereu aranjeaza ca totul sa para a suicid.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *