Pe timp de vara caldura si razele solare directe sunt inamici pentru starea buna de functionare a gadget-urilor. Procesoarele sunt cele sensibile si expuse direct la caldura in conditiile in care le folosesti intens reprezinta situatii comune.

Iata cateva sfaturi de ingrijire a gadget-urilor pe timp de vara in mod special:

  1. Nu le lasa expuse direct la soare. Mai ales cand te joci sau le folosesti la capacitatea lor maxima procesorul si asa se incalzeste foarte tare. Asa ca mai bine renunti la idee si inchizi marea majoritate a aplicatiilor.
  2. Nu le lasa cu husa pe ele. Acea husa este ce-i drept protectoare insa nu este o solutie viabila cand vine vorba de expunerea la soare. In acest sens husa va deveni un izolator. Asa ca mai bine lasi gadget-ul in sine la aer curat.
  3. Nu le lasa in soare si nu le folosi imediat. Iti vei da seama ca au o temperatura ridicata, ceea ce nu este bine deloc. Si pana sa te avanti sa le folosesti mai bine le lasi sa se racoreasca. Circuitele ar putea avea de suferit.
  4. Suprafetele plane joaca si ele un rol important. Prin atingerea directa cu carcasa se face mai rapid un transfer termic deci iata o solutie care sa raceasca gadget-ul in sine.
  5. Nu acoperi zonele de aerisire, in special cand vine vorba de ventilatia unui laptop spre exemplu. Daca acele gauri de aerisire sunt acoperite toate caldura va patrunde in interior si ar putea afecta componentele acestuia.

Solutia cea mai buna este sa ai in vedere un loc racoros si ferit de lumina directa a soarelui. Totodata ai putea sa incerci si gama de ventilatoare speciale care sa iti usureze din grija pe care o ai fata de gadget-uri caci pana la urma temperaturile ridicate afecteaza si bateria acestora.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *