auto lubricantsauto lubricants

Majoritatea considera ca a schimba uleiul de motor al masinii este o treaba costisitoare. Nu este neaparat adevarat, iata in continuare cateva sfaturi in acest sens, care te vor ajuta sa nu aloci un buget prea mare.

Una din cele mai importante si frecvente interventii in momentul in care detii o masina este schimbul de ulei. Uleiul de motor, alaturi de alti lubrifianti, prelungesc si imbunatatesc durata de viata a motorului; in cazul in care schimbul de ulei nu este facut la timp, pot aparea probleme, iar datorita unei lubrifieri necorespunzatoare se poate ajunge la defectarea motorului, lucru mult mai costisitor de reparat decat un simplu schimb de ulei facut la timp.

Ca sa nu cheltui prea mult, pentru ca in momentul de fata toti cautam sa economisim, in momentul cand se cere un schimb de ulei trebuie sa urmaresti oferta de pe piata. Astfel poti gasi promotii si oferte speciale, la magazine de specialitate pe care le vizitezi in acest sens, sau chiar si online, piata avand o oferta bogata si aici, poti gasi tot ceea ce ai nevoie la un pret rentabil pe www.autolubricants.ro.

A schimba uleiul de motor poate fi costisitor daca apelezi la un service specializat. De aceea pentru a economisi poti sa il schimbi singur, sau sa apelezi la un prieten sau la o cunostinta care se pricepe. Nu vei cheltui prea mult, comparativ cu serviciile oferite de mecanicii din service-uri. Trebuie sa te asiguri ca in momentul in care se face schimbul de ulei se inlocuiesc si toate filtrele aferente, ceea ce ar necesita costuri suplimentare in cazul in care mergi la un service, de aceea pentru a evita cheltuiala poti sa faci acest schimb pe cont propriu.

Daca totusi nu te pricepi si nu ai la cine sa apelezi, fii tot timpul atent, in drum spre munca, sau in activitatea zilnica, si urmareste ofertele service-urilor si discounturi speciale. Daca vei achizitiona uleiul online poti avea si alte facilitati, precum un discount la o cantitate mai mare cumparata, sau livrarea gratuita pentru o valoare mai mare de un anume prag.

Asigura-te ca stii intervalul de kilometri la care trebuie facut schimbul de ulei, de obicei este specificat in cartea tehnica a fiecarui producator auto. Daca nu ai un stil de condus foarte sportiv, de obicei producatorii recomanda schimbarea uleiului si a filtrelor la fiecare 10.000 km parcursi, daca totusi motorul este mai vechi si stilul de a conduce este sportiv, schimbul de ulei se poate face chiar si dupa 5000 km parcursi. Aici difera de la un sofer la altul, de la un autovehicul la altul, totusi trebuie sa te asiguri ca schimbul de ulei este facut pentru a nu avea ulterior masina de suferit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *