Concept auto de la Mazda

Concept auto de la Mazda

In cadrul Salonului Auto de la Tokyo, Mazda a avut ocazia sa isi prezinte noul concept de masina propulsata cu ajutorul unui motor rotativ. Astfel, cei de la Mazda au surprins pasionatii de masini in momentul in care au facut public conceptul nou de masina- ce poarta numele de RX Vision- si care este propulsat folosindu-se de un motor rotativ.

Si mai uimitor este faptul ca motoarele rotative nu sunt foarte utilizate in industria de automobilelor, asa ca publicul a fost surprins de decizia celor de la Mazda. Astfel, motorul rotativ poate genera putere datorita miscarii de rotatie a unor rotoare triunghiulare, care consuma foarte mult ulei. Lasand acest lucru deoparte, producatorii de la Mazda au introdus motoare care au fost realizate inca din anul 1967, odata ce a fost lansat si modelul 110S. Insa, masina celor de la Mazda care a inregistrat cel mai mare succes, a fost RX-7, de asemenea propulsata de un motor rotativ, devenind si cea mai bine vanduta masina cu astfel de motor din toate timpurile.

RX-Vision

Cu toate acestea, succesul obtinut de RX-7 s-a incheiat in anul 2012, cand a fost lansat modelul RX-8, moment in care publicul s-a asteptat ca motorul rotativ sa nu mai apara niciodata pe piata. Insa, Mazda nu a renuntat la aceasta idee si, chiar mai mult decat atat, au reusit sa imbunatateasca motorul rotativ. Cu toate ca RX-Vision este numai un concept in prezent, Mazda spera ca masina sa devina o realiate cat mai devreme.

Din nefericire, atunci cand vine vorba de masini sport, vanzarile sunt foarte mici, astfel ca si decizia Mazda de a lansa o masina sport cu motor rotativ este una destul de riscanta. Lasand acestei idei negative deoparte, cei de la Mazda sunt foarte multumiti de rezultatul obtinut si sustin ca vor face tot posibilul ca noua idee a depaseasca stadiul de vis.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.