personalitati-tulburari-psihice

Inca de la inceputurile timpului, lumea a fost caracterizata de oameni nebuni. Indiferent ca sufereau de o boala psihica sau doar erau nebuni, au existat oameni care au modelat lumea cu contributiile lor. Accese de furie sau crize de depresie, exista personalitati care au venit cu cele mai inovatoare inventii, teorii matematice, poezii sau capodopere muzicale si artistice.

Personalitati masculine care au suferit de tulburari psihice

Abraham Lincoln este cunoscut in intreaga lume pentru ca a fost cel de-al 16-lea presedinte al Statelor Unite. Insa, in ciuda realizarilor sale, Lincoln a fost predispus la ceea ce el a numit „tendinta de melancolie”. In timp ce fiecare sufera cateodata de episoade de melancolie si de tristete, se pare ca fostul presedinte a suferit de astfel de experiente in cel mai sever mod, confruntandu-se cu depresia. De asemenea, exista istorici care sustin ca Lincoln ar fi incercat avut si tendinte de sinucidere.

Vincent Van Gogh este faimos pentru povestea cu urechea sa, dupa care s-a sinucis. Se crede ca acesta suferea de crize de epilepsie cauzate de o utilizare indelungata a absintului, o bautura alcoolica foarte puternica. Entuziasmul sau pentru arta si religie a facut ca acesta sa urmeze perioade indelungi de depresie. De asemenea, exista specialisti care sustin ca artistul ar fi suferit de tulburare bipolara.

Cunoscut pentru scrierile sale intunecate si pentru povestile de groaza, Edgar Allen Poe a fost extrem de interesat si de psihologie. Fascinatia sa pentru acest domeniu poate fi observata si in scrierile sale. Insa, intr-adevar acesta suferea de o problema psihica? Poe era cunoscut si pentru ca avea probleme cu alcoolul, iar odata ce era sub influenta bauturii, acesta a scris o scrisoare in care si-a exprimat dorinta de a se sinucide.

John Nash- mai tii minte filmul A Beautiful Mind? Subiectul principal al filmului este dupa o poveste reala si descrie viata matematicianului John Nash. Acesta si-a obtinut doctoratul la Universitatea Princeton si a dezvoltat teoria echilibrului. De asemenea, geniul matematicii a suferit de paranoia, schizofrenie, halucinatii si auzea „voci”. Nash si-a revenit treptat si, in cele din urma s-a reintors la universitate pentru a preda matematica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *