cele mai vizionate videoclipuricele mai vizionate videoclipuri

YouTube este cel mai cunoscut site pentru vizionat videoclipuri din toata lumea. Acesta a fost fondat in februarie 2005, iar in noiembrie 2006 a fost cumaprat de Google pentru suma incredibila de 1.65 miliarde de dolari. Desi initial era o cale pentru oamenii de rand sa-si incarce videoclipurile personale, la scurt timp companii ca Warner Bros., BBC sau Hulu si-au creat conturi, incarcand clipuri asupra carora au drepturi (clipuri muzicale, secvente din filme sau seriale, emisiuni etc).

In 2008, videoclipul pentru piesa „Girlfriend” al lui Avril Lavigne a devenit cel mai vizionat de pe YouTube, fiind primul care a atins cifra de 100 de milioane de vizualizari. In prezent, acest numar a fost depasit de o multime de videoclipuri, doua avand chiar peste un miliarde.

Cel mai vizionat clip al tuturor timpurilor este, dupa cum probabil stiti, „Gangnam Style” al lui Psy, care are peste doua miliarde de vizualizari obtinute in aproape trei ani.  Pe locul doi se afla „Baby” al lui Justin Bieber care a devenit in iulie 2010 cel mai vizionat videoclip de pe Youtube; recordul avea sa fie doborat mai tarziu, insa in februarie 2014 a devenit al doilea clip din istorie care depaseste un miliard de vizualizari.

Pe locurile trei si patru se afla Katy Perry cu „Dark Horse”, respectiv „Roar”, ambele avand peste 850.000.000 de vizionari. Cifra pentru „Dark Horse” este cu atat mai impresionanta, tinand cont ca a avut nevoie doar de un an pentru a atinge numarul.

In top zece se mai afla „Party Rock Anthem” (locul 5), „Love the Way You Lie” (locul 6) si „On the Floor” (locul 8). O mentiune speciala merita clipul „Charlie Bit My Finger – Again”, care este singurul din topul celor mai vazute de pe YouTube, non-muzical; de asemenea, in octombrie 2009 a fost pentru o perioada cel mai vizionat clip de pe site. In prezent se afla pe locul 9.

Artistii care au cate doua videoclipuri intre cele mai vizionate 40 de pe YouTube sunt: Bruno Mars, Eminem, Katy Perry (aceasta detine recordul, avand trei), Miley Cyrus, Pitbull, Psy si Taylor Swift. Psy detine oficial si el, trei clipuri, insa unul dintre ele este o varianta remixata si reinregistrata pentru „Gangnam Style”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *