Cele mai inovative scoli din lume

Cele mai inovative scoli din lume

Inovatiile din sistemul de educatie pot fi descrise de o multime de lucruri, cum ar fi incorporarea tehnologiei sau implementarea de noi metode de predare in scoli, mersul in excursii sau parteneriat cu comunitatea locala. Ei bine, oamenii din intreaga lume incearca sa se adapteze conditiilor locale, asa ca au creat scoli care sa se potriveasca perfect cu mediul inconjurator: cum ar fi scoala plutitoare dintr-o regiune saraca din Lagos, Nigeria.

Scoli mai putin traditionale

Scoala care pluteste Makoko- In regiunile inundate din Makoko, exista o scoala care serveste ca spatiu de educatie pentru copiii din zona, fiind un exemplu excelent pentru viitoarele proiecte de constructie din regiunile de coasta ale Africii. Scoala din Makoko are trei etaje, si este construita pentru a rezista cresterii nivelului de apa din laguna. Scoala cuprinde o zona de joaca pentru elevi si sali de clasa care pot gazdui pana la 100 de elevi.

Organizatia Natiunilor Unite estimeaza ca numarul populatiei din Africa se va dubla pana in anul 2050 si, avand in vedere ca populatia tanara de pe continentul african este in crestere, asa ca autoritatile trebuie sa ia mai multe masuri pentru a ajuta copiii sa aiba acces la serviciile de baza.

Orestad Gymnasium, Copenhaga, Danemarca- Scoala in forma de cub. Orestad Gymnasium este o sala de clasa gigant, care poate gazdui pana la 385 de elevi intr-un cub masiv de sticla. Ideea acestei scoli a aparut din dorinta profesorilor de a evita metodele de predare traditionale. Prin incurajarea elevilor sa invete in sali cu deschidere larga, scoala spera ca elevii sa devina mai flexibili in gandire in urmatoarele etape din viata. „Ne dorim ca elevii sa faca cercetare si sa lucreze impreuna pentru rezolvarea problemelor reale. Asa ca am realizat o scoala care nu are sali de clase separate, ci intrega structura este doar o sala, care are legatura cu lumea exterioara”- sustine directorul institutiei Allan Kjaer Anderson.

Scoala Steve Jobs, Amsterdam, Olanda- Scoala care gandeste diferit. Asa cum ii sugereaza si numele, scoala Steve Jobs respinge metodele conventionale de invatare. Maurice de Hond, fondatorul acestei scoli, sustine ca fiecare elev incepe cu un Plan Individual de Dezvoltare, care este evaluat si reajustat odata la fiecare sase saptamani de catre el insusi, parinti sau de catre antrenor- scoala refuza sa ii numeasca pe profesori „invatatori”. Toti elevii din clasele a 4-a pana in a 12-a primesc iPad-uri complet echipate cu aplicatii care sa ii ghideze in invatarea individuala.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.