Vreme de mii de ani, barbatii au fost cei care au dominat cartile de istorie. Totusi, din cand in cand a existat cat o femeie puternica, inteligenta si care a reusit sa influenteze intreaga lume- cu mai mult succes fata de un barbat. O mentiune onorabila ar merge la Malala Yousafzai, adolsecenta care a supravietuit in urma unei lovituri la cap cauzata de Talibani. Din acel moment, ea s-a luptat continuu pentru drepturile femeilor si a primit Premiul Nobel pentru Pace in 2014, ceea ce o face sa fie cea mai tanara femeie care a fost laureata Nobel. Este o femeie inspirationala care a realizat extrem de multe lucruri in timpul vietii sale, astfel ca va deveni, indiscutabil, una din cele mai puternice femei din toate timpurile.
Femei puternice din istorie
Catherine de Medici. Traind intre anii 1519 si 1589, Catherine de Medici a fost una din cele mai puternice femei din Europa. Aceasta facea parte din familia de Medici- cea mai influenta familie din Florenta, iar la varsta de 14 ani aceasta s-a casatorit cu cel ce avea sa devina Regele Henry al II-lea al Frantei. In timpul vietii sale, Catherine da Medici a avut o influenta politica extrem de mare in timpul razboiului civil si al rebeliunii.
Marie Curie a fost o savanta de origine polona, care s-a stabilit in Franta. Marie Curie a fost dublu laureata a Premiului Nobel, fiind prima femeie care a primit un astfel de premiu si singura care a primit doua premii in doua domenii diferite: in fizica si chimie. Aceasta a fost premiata in 1903 si respectiv in 1911. Marie Curie facea parte dintr-o familie de oameni de stiinta- dintr-o dinastie veritabila.
Cleopatra a fost ultimul faraon al Egiptului Antic, traind in urma cu mii de ani, intre anii 69 si 30 i. Hr. Este extrem de cunoscuta pentru relatia care a avut-o cu Marc Antoniu, cu toate ca avea o relatie si cu Iulius Caesar. In anumite momente din viata, aceasta a fost nevoita sa isi imparta regatul cu fratii si cu tatal sau, insa in cele din urma a reusit sa domine intregul tinut.
Maica Teresa a trait intre anii 1910 si 1997, fiind faimoasa pentru actele de caritate. In anul 1950 a fondat Misionarii Caritatii, prin intermediul careia a facut o treaba excelenta de a ajuta oamenii fara adapost, orfanii, copiii aflati la nevoie si pe cei care erau afectati de boli. La 18 ani de la moartea sa, ea a fost nominalizata cu Premiul Nobel pentru Pace. Chiar dupa ce a murit, Maica Teresa a fost declarata sfanta, insa este nevoie de o minune ”realizata” de ea pentru a-i face canonizarea completa.