consult oftalmologic medoptic

Pandemia de coronavirus a impus multe schimbari. Se poate spune ca am luat o pauza de la agitatia ce ne caracteriza. Insa lucrurile incep sa se intoarca, incet, la normal. Daca ai nevoie de un consult oftalmologic, pentru a diagnostica o problema de vedere trebuie sa stii ca Medoptic si-a reinceput activitatea.

Un consult oftalmologic in cadrul clinicii Medoptic se realizeaza in conditii optime, adaptate acestui context. Asadar, personalul poarta echipament de protectie, masti FFP3 si manusi. Sunt puse la dispozitie dezinfectanti, covor de decontaminare, iar spatiile in care medicii specialisti isi desfasoara activitatea sunt frecvent igienizate si dezinfectate. Medicii se ocupa de cazurile urgente, ce nu mai pot fi amanate si de interventiile chirirgicale urgente. Ramane inca valabila posibilitatea de a intra in contact cu medicii specialisti online sau telefon pana la intrevederea cu acestia.

Din grija pentru sanatatea ochilor tai – cand nu poti amana vizita la medic

Problemele oculare pot fi spontane sau progresive. In unele cazuri pot fi tinute sub control simptomele, pentru ca viata si calitatea ei sa fie la cote multumitoare. A reprograma o interventie chirurgicala oftalmologica nu inseamna a ignora problema. Important este mai intai de toate consultul de specialitate, care va oferi si un diagnostic si recomandari clare despre tratament.

Ce nu poti amana: o conjunctivita care persista. In forme mai agresive, aceasta afectiune da senzatia de mancarime exagerata, formeaza o pelicula lipicioasa pe gene si inflameaza ochiul. Cei care sufera de glaucom spre exemplu, au factori de risc ce pot agrava situatia, riscul fiind cel de pierdere permanenta a vederii. In stadii timpurii insa, poate fi incetinita evolutia bolii, tratamentul indicat putand fi cel medicamentos sau chirurgical.

Ce poti amana: un consult de rutina pentru a depista eventuale modificari, pentru cei care poarta ochelari de vedere, spre exemplu. Pana cand se restabilesc lucrurile si pandemia da semne ca se incheie, la Medoptic sunt programate in principal urgentele, interventiile ce erau programate deja.

Cand ai nevoie de un consult oftalmologic – daca nu ai afectiuni deja cunoscute

Contrar unei idei preconcepute, problemele de vedere nu apar doar pe masura ce imbatranim. Tinerii pot fi la fel de mult afectati, ajungand sa aiba nevoie de ochelari de vedere, spre exemplu, si ulterior de interventie cu laser pentru corectie. Primele semne ale nevoii unui consult pot fi inflamatia, roseata, ochii obositi, uscati, care lacrimeaza excesiv, cu sau fara asociere a durerii de cap.

Desigur, cel mai relevant este cand ai dificultati de vedere, cand iti dai seama ca ai o calitate scazuta a vederii, fie la departare sau apropiere. Poate fi vorba de vedere incetosata, de senzatia de arsura, de puncte sau umbre care nu iti permit sa vezi clar.

Nota: aceste informatii au caracter general. Numai un specialist poate oferi recomandari clare si tratamente. Programeaza un consult oftalmologic la Medoptic!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *