Aproape orice ne inconjoara inseamna se pare un mister ce incercam sa il explicam din ideea de a sti cum am ajuns in acest punct. Modul in care am evoluat, modul in care se pare ca avem o continua dezvoltare sunt aspecte de interes.

Ce pare surprinzator este faptul ca nici cercetatorii nu isi pot explica anumite aspecte. Cu toata stiinta avansata inca nu avem toate raspunsurile pe care ni le-am dori. Si totusi ce pare curios si interesant pentru unii se refera la:

  1. Oamenii isi pot  prelungi viata? Desi nu exista ceva inca concret stim doar ca putem face asta prin grija pe care ne-o purtam fata de stilul de viata. Cert este insa ca experimentele au dovedit faptul ca soarecii pot face asta, ajungand sa traiasca pana la 100 de ani fara probleme.
  2. Cine populeaza universul. De fapt nu suntem singurii, desi nu sunt dovezi concretele ale celor care probabil locuiesc si ei undeva in univers. Insa asa cum spun specialistii avem mai intai nevoie sa dezvoltam acea tehnologie necesara pentru a putea face cercetari si pentru a gasi si pe cei care se afla undeva in univers la milioane de ani lumina distanta.
  3. Exista totusi posibilitatea de a calatori in timp? Exista se pare asa numitele gauri de viermi deci o mica portita ar fi pentru un astfel de scop. Doar ca este nevoie de gravitatie repulsiva pentru a putea fi posibila o astfel de calatorie.
  4. Poate ca cea mai controversata parte tine de existenta divinului. Sa fie sau sa nu fie. Din punct de vedere stiintific se pare ca nu exista dovezi in acest sens doar ca asa cum spun religiosii nu trebuie sa faci sapaturi ci sa consideri ca totul este de neexplicat tocmai masurat la puterea celui de sus.
  5. Ce marime are spatiul de fapt. O apreciere in acest sens spune ca universul ar fi de 150 de miliarde de ani lumina. Doar ca nu se opreste aici si nici nu a inceput cu o astfel de dimensiune.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *