The Walking DeadThe Walking Dead

Potrivit Hollywood-ului, fiecare apocalipsa poate fi rezumata astfel: „Aproape toata lumea a fost ucisa de ____, asa ca acum supravietuitorii trebuie sa se lupte cu ___ si poate cu alti supravietuitori.” Completati spatiul gol cu zombi, roboti sau orice altceva. Cauza principala a mortilor din „The Walking Dead” este reprezentata de muscaturile unor zombi, iar cauza a doua de uciderea de catre un psihopat. Cei care supravietuiesc sunt cei care invata sa se adapteze acelor amenintari.

Unele povesti apocaliptice implica boli care ucid oamenii („Contagion”, „The Stand”), dar, in realitate, asa ar fi fiecare apcalipsa.

Sa o luam astfel: in Razboiul Civil din Statele Unite, o moarte din trei era cauzata de armele folosite in razboi. Celelalte doua erau cauzate de boli. Astazi, 85% din evacuarile soldatilor americani din cauze medicale din Orientul Mijlociu au drept cauza rani care nu sunt cauzate de batalie sau boli. Cu alte cuvinte, in momentul in care scoti pe cineva din mediul in care a trait in fiecare zi, care dispune de elemente igienice si sanitare, descoperi ca bolile si infectiile sunt adevarata apcalipsa. Deci, pentru milioane si milioane de oameni, criza ar fi „Nu pot sa-mi mai tratez boala cronica”, nu „Zombi Ion iar incearca sa ma manance,”

De exemplu, 20 de milioane de americani au diabet si au nevoie de medicatie pentru a-l tine sub control, pe langa alte sapte milioane care nu au fost diagnosticati. In jur de trei milioane au tipul 1, ceea ce inseamna ca au nevoie de insulina in fiecare zi pentru a supravietui. Ce ar trebui sa faca ei in momentul in care Godzilla le darama farmacia? Sau cei 26 de milioane care au astm?

Sa infranga armata de roboti nu prea ar conta pentru ei, cand nu vor putea sa faca rost de medicamentele necesare. In universul „The Walking Dead”, ar trebui sa fie destul de rar sa dai peste cineva a carui familie a fost mancata de zombi – o poveste mai comuna ar fi: „O haita de zombi a invadat farmacia Catena si bunica nu a putut sa-si ia dozele necesare de pastile.”

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *