casa-360 grade

A lasa lumina Soarelui sa iti intre in casa este un lucru foarte important atat pentru sanatatea ta cat si pentru starea de spirit a ta si a familiei. Dar, ghici ce altceva este bun pentru casa si mediu, in general? Energie bio, curata. Deci, in incercarea de a demonstra ca aceste doua lucruri sunt esentiale vietii noastre, o companie de arhitectura a inceput sa realizeze o casa prototip in Marbella, Spania, care se poate roti pe propria sa axa astfel incat sa exploateze si sa valorifice energia solara la maximum. Casa se poate invarti la 360 de grade, pe masura ce Soarele isi urmeaza calea. Aceasta constructie este prima de acest gen din Europa.

Marabella este o destinatie preferata in randul turistilor din jurul lumii, si asta din cauza aspectului sau pitoresc si a Soarelui care incalzeste verile. Casa se invarte cateva grade odata la fiecare 15 minute care trec si continua sa faca aceasta miscare pana cand Soarele apune. Rotatia este atat de mica si de nesemnificativa incat cei care se afla in interiorul locuintei nu simt nimic. Incidenta luminei solare pe panourile solare, casa rotativa poate beneficia la maxim de Soare in timp ce ofera un peisaj diferit ocupantilor la fiecare ora care trece, astfel ca devine si o locuinta perfecta pentru turisti. Am mai vazut restaturante care sunt contruite pe acelasi principiu si in trecut, insa acelea sunt putin mai diferite. Aceasta casa care se invarte, pe de alta parte, este un concept practic pentru turisti, sanatate si energie sustenabila.

Fara emisii

In prezent, singurul obstacol care apare in calea tehnologiei folosite de aceasta casa sunt fondurile enorme, constructia putand ajunge si pana la 820.000 de dolari. Este de cateva ori mai scumpa decat o constructie normala iar dezvoltatorii trebuie sa gaseasca noi solutii pentru a face design-ul constructiei sa fie viabil din punct de vedere comercial. Casa poate salva pana la 70% din cerintele energetice totale ale unei locuinte si reduce emisiile de carbon cu pana la 68%. Co-fondatorul acestui proiect, Lose Carlos Moya este fericit in legatura cu proiectul si isi doreste sa isi puna planul pe picioare in Marbella. El sustine ca isi doreste sa mai construiasca alte 10 case de acest gen.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *