Din lista de bunuri pe care le putem detine credem ca aurul si diamantele sunt cele mai scumpe si mai de pret. Surpriza insa, din sirul substantelor, lucrurilor de asa natura cele doua nu sunt pe pozitii fruntase.

Incepand cu coada de top pe locul 19 sunt situate trufele albe, cu un pret de 5 dolari per gram. Este o delicatesa de consum si destul de mare pretul pentru ea. Insa este pe departe o ciuperca banala deci isi merita pretul.

Din randul condimentelor se numara si sofranul ca fiind cel mai scump. Costa mai mult de 5 mii de dolari per kg si asta si pentru ca este rar si se colecteaza greu. Cine gateste cu sofran trebuie sa isi permita asta in primul rand.

Caviarul nu este numai de poveste ca fiind scump. 35 de dolari per gram inseamna destul de mult. Aceasta delicatesa de aperitiv este in continuare in topul celor mai scumpe lucruri si mancaruri.

Aurul nu este cel mai scump metal. Cu toate acestea ajunge si el in top insa este surclasat de rodiul cu peste 40 de dolari per gram, un metal rar si durabil. Insa ambele la randul lor sunt subclasate de platina, desi mai putin populara cu o mai mare rezistenta in ceea ce priveste coroziunea si nu numai.

Mergand mai departe in top se pare ca la mare cautare ar trebui sa fie si un corn de rinocer. Acesta nu are numai un scop deocrativ ci se crede ca are proprietati medicinale chiar si pana acolo de a trata cancerul. Valoarea sa este estimata la 25 de mii de dolari per kg.

Chiar si o crema este cea care se adauag in acest top, cea care ajuta la preventia de imbatranire. Creme de la Mer este evaluata la 2000 de dolari per uncie.

Va continua…

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *