plasma termicaplasma termica

Pentru zilele mai putin calduroase in care tot ce ai nevoie este o doza buna de raze de soare sau de o soba ca la bunica acasa, care sa iti incalzeasca si sa iti insenineze ziua, poti apela cu incredere maxima la ajutorul oferit de o plasma termica. O astfel de tehnologie consta intr-un aparat ce incalzeste predominant prin intermediul radiatiilor infrarosii furnizate de catre soare.

Un astfel de instrument termic este recomandat pentru incaperile cu o izolatie de la medie la buna si poate fi controlat prin intermediul termostatelor externe, dar si prin control electronic, putandu-te folosi de o telecomanda special creata.

Aceste functii de incalzire a unei case sunt niste variante foarte la indemana, foarte practice si elegante pentru orice interior de locuinta. Un asemenea tip de plasma termica poate fi regasit intr-o mare varietate de modele si pot satisface si cele mai pretentioase gusturi.

O plasma termica nu poate arata in niciun caz rau intr-o casa, deoarece ca proiectare si design se aseamana foarte mult cu un televizor cu plasma, de aici venind si denumirea acesteia. Modelele si culorile, dar si dimensiunile unor incalzitoare de genul pot varia si se pot asocia si potrivi foarte bine cu orice fel de camera, mobilier si interior de spatiu de locuit.

Un astfel de plasme termice sunt de fapt niste panouri radiante cu o suprafata fina din sticla de diferite culori. De partea interioara a sticlei unei astfel de plasme este prins un circuit dublu de argint care este de asemenea si elementul generator de caldura. Acest circuit de argint transmite o anumita cantitate de caldura sticlei, care odata ce se incalzeste, va emite radiatie in spectru infrarosu.

Caldura va fi indreptata mai apoi catre corpurile si peretii ce o vor absoarbe si la randul lor o vor transmite in atmosfera, in aerul din incapere. Astfel te vei putea bucura de razele soarelui si de caldura benefica a acestuia la domiciliul tau, in special in zielele si noptile racoroase. Daca stai bine si te gandesti, este ca si cum ai controla soarele cu o telecomanda, in functie de senzatiile pe care le resimti si de caldura pe care vrei sa o primesti.

Astfel de plasme termice sunt ideale pentru orice tip de locuinta, datorita nuantelor pe care le poseda. O plasma termica maro este ideala pentru incaperile, in special livingul unei cabanute din lemn. De asemenea, avantaje sunt si din partea consumului, pentru ca astfel de inzalzitoare de interior aloca un consum de 20%-50% mai scazut decat in cazul oricarui alt tip de sistem de incalzire modetn sau mai putin modern.

Termenul de garantie ajunge undeva la 10 ani, deci daca va veti hotara sa faceti o investitie in asa ceva, problema caldurii pe o perioada de timp mai indelungata nu va mai exista. Montajul se face intr-o maniera foarte simpla si eficienta, de asemenea pozitionarea acestor sisteme de incalzit nu va incurca pe nimeni si nimic prin casa, deoarece se monteaza pe pereti si au un aspect foarte elegant si simplu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *