scanari-piramide-egipt

Cu putin timp in urma, o echipa internationala de oameni de stiinta au analizat scanarile piramidelor din Egipt, folosind tehnologie de ultima generatie in speranta de a gasi mai multe secrete care se ascund in structurile faimoase localizate in Giza, inafara capitalei Cairo. Si, asa cum era de asteptat, cercetatorii au descoperit ceva interesant- pete de caltura misterioase care inconjoara piramidele, inclusiv o pata cu dimensiuni mai mari in interiorul Piramidei din Giza, cunoscuta si sub numele de Piramida lui Keops.

Din cauza materialelor diferite, caldura este retinuta in mod diferit, iar aceste „anomalii termice” ar putea fi un semn de goluri in subteran, indicand cavitati in roca sau chiar pasaje secrete sau morminte. In timp ce scanarile termale au demonstrat ca exista mai multe schimbari de temperatura in piramide, echipa a descoperit „o anomalie destul de impresionanta, identificata in partea de est a piramidei lui Keops, la nivelul solului”- sustine Ministrul de Antichitati Mamdouh El-Damaty. „Exista ceva ca un pasaj de mici dimensiuni in pamant, care poate fi vazut si care circula sub piramida, ajungand pana la o zona cu o temperatura diferita. Ce se afla in spatele ei?”- mai adauga acesta.

Scanarile Piramidei lui Keops

Scanarile au fost realizate in timpul zilei, ceea ce inseamna ca cercetatorii au putut sa monitorizeze schimbarile de temperatura pe masura ce piramidele se incalzesc sau se racesc in urma rasaritului si a apusului Soarelui. Deci, chiar daca fiecare bloc care formeaza piramidele are o temperatura usor diferita, prin analizarea si monitorizarea vitezei de incalzire si de racire, cercetatorii au reusit sa izoleze mai multe anomalii persistente. In timp ce diferenta de temperaturi dintre doua blocuri de calcar a fost de 0.1 pana la 0.5 grade Celsius, anomalia din Marea Piramida a fost cu 6 grade mai calda decat caramizile din jur. Cu toate acestea, exista mai multe teorii care ar putea explica aceasta diferenta, insa oamenii de stiinta nu au ajuns la nicio concluzie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *