izolatii interioareizolatii interioare

Una din cele mai reusite tehnici de a mentine casa plina de caldura si de confort este alegerea unor materiale pentru a izola peretii interiori ai acesteia, incat sa ne simtim mai caldurosi in propria casa.

Cele mai multe case la cheie au acest sistem inclus, incat specialisti in ale constructiilor au decis ca izolarea interoara nu face altceva decat sa aduca un plus de confort propriilor noastre case.

Metoda destul de simpla care se realizeaza in cel mai scurt timp, izolarea interioara se face cu ajutorul unor placi de rigips si vata minerala care asigura transportul de caldura in peretii casei, fara a face risipa si a o transmite mediului extern.

Diferenta dintre o izolatie interiora cu rigips si una cu polistiren consta in urmatoarea actiune: polistirenul nu indreapta peretii, pe cand rigipsul da. Din acest motiv izolatiile cu rigips sunt cele mai indicate. Cu toate ca suprafata pe care optam a fi izolata nu este dreapta, este necesar sa mai aplicam o mana de glet sau de adeziv pentru a o indrepta si pentru a asigura o mai buna stabilitate profilelor pe care urmeaza a fi imbinate placile de rigips.

Considerata a fi o modalitate practica, prin faptul ca este ieftina si usoara, nu necesita mult timp si nici prea multa experienta pentru a realiza aceasta actiune. Inainte de a fixa placile de rigips trebuie sa fixam un strat de vata minerala intre perete si grilele de sustinere, pentru ca vata minerala duce la incalzirea peretilor si la mentinerea caldurii in interior. Lipsa acesteia face ca peretii sa se raceasca, indiferent de sistemul propriu de incalzire al camerei. O data fixate placile de rigips, aplicam un strat de banda adeziva, pentru a nu risca ca peretele sa crape, si in cele din urma finisam cu glet fiecare perete. Avantajul acestui tip de izolatii este ca se poate aplica si pe tavan, nu doar pe pereti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *