Marea Uitare se refera la cultura pe care stramosii nostri a adoptat-o si care s-a pierdut odata cu noua civilizatie, atunci cand s-a adoptat un nou stil de viata. Cunostintele care au permis civilizatiilor indigene sa supravietuiasca, intelepciunea care o aveam si care ne permitea sa intelegem limbajul celor ce traiau in triburi sunt, de asemenea, pierdute. Toate acestea au disparut in numai cateva generatii. Marea Uitare se refera la un colaps enorm, in care un trib s-a trezit intr-o societate noua si ciudata, centralizata. Convingeri noi si noi stiluri de viata au dat nastere la acest vid cultural care, de-a lungul anilor, a devenit o evolutie instabila.

Cum a inceput Marea Uitare

Ei bine, acest proces a inceput in urma cu aproape 10.000 de ani, cand o civilizatie din Orientul Apropiat a adoptat un nou stil de viata, pe care oamenii nu l-au mai incercat niciodata. Astfel, acestia au inceput sa practice o noua forma intensiva de agricultura, care le-a permis oamenilor sa traiasca intr-o locatie stabila. Apoi, s-au dezvoltat mai produse alimentare care au dat nastere unu-i boom demografic si geografic, astfel ca asezarile- sate intial- au devenit orase. Si asa a inceput civilizatia.

Problema apare in momentul in care oamenii au inceput sa uite ceea ce s-a intamplat in aceasta perioada de tranzitie. Au uitat ca odata au fost vanatori si ca au dus un stil de viata nomad. Au presupus ca omenirea a ajuns pe planeta in aceeasi forma pe care o vedem si astazi. Au presupus ca civilizatia si agricultura sunt cele care au stat la baza naturala a omenirii. Pe scurt, oamenii din ziua de astazi au uitat ca, la inceput, au fost inferiori, erau sub-oameni.

De asemenea, paleontologia este cea care a definit Marea Uitare. Acest domeniu a clarificat ideea ca omenirea nu a ajuns pe planeta atunci cand civilizatia era deja existenta. Nu! Oamenii au trait de foarte mult timp- milioane, de fapt- intr-un mod complet diferit de ceea ce stim astazi. Umanitatea a invatat sa treaca de la traiul primitiv la ceea ce suntem in prezent. Asa a inceput totul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *