Mana cu dolari
Mana cu dolari

Am auzit cu totii mitul si stereotipul, insa acum avem si studiul care demonstreaza ca e adevarat: majoritatea afro-americanilor nu-si economisesc banii. Potrivit unui studiu publicat in „The African American Financial Experience” de catre Prudential Financial, afro-americanii nu-si economisesc banii dupa cum ar trebui. Prudential a descoperit ca doar 20% dintre afro-americani sunt de parere ca sunt pe drumul cel bun referitor la economiile realizate pentru pensie, iar de doua ori mai multi spun ca nici macar nu au inceput.

Chiar mai rau, s-a descoperit ca 60% dintre afro-americanii chestionati au mai putin de 50.000 de dolari in planurile companiilor de pensie si doar 23% au mai mult de 100.000 de dolari. Desi criza economica a facut ca stransul banilor sa fie mai greu ca inainte, stirile tot sunt triste. In timp ce presedintele Barack Obama si Congresul dezbat diferite legi, este important ca toata lumea sa aiba macar o plasa de salvare in cazul in care acele programe dispar. Studiul a mai descoperit ca persoanele de culoare au sanse de trei ori mai mari sa foloseasca planurile 401(k) in timpul vremurilor financiare dificile.

Intrebati de ce nu economisesc, respondentii au declarat simplu ca nu au resursele necesare. Studiul a descoperit ca afro-americanii cred ca angajatorii si companiile lor ar putea sa faca o treaba mai buna legata de oferirea de sfaturi si informatii pentru a-i ajuta sa economiseasca. Acestia mai cred ca intreaga comunitate financiara nu s-a ocupat de angrenarea oamenilor de culoare.

Studiul a descoperit ca afro – americanii prezinta de doua ori mai mult ca alte grupe visul sa-si deschisa o mica afacere (35% versus 19%) si cred ca acest lucru le va permite stabilitate financiara si libertate. Totusi, acestia au declarat ca le lipsesc fondurile substantiale si capitalul pentru a-si transforma visul in realitate. Toata lumea poate sa recunoasca ca economisitul banilor este greu de facut, dar este esential daca nu vrei sa platesti mai tarziu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *