Pentru ca inca ne aflam in plina pandemie si petrecem foarte mult timp acasa, putem gasi fel si fel de activitati cu ajutorul carora sa il folosim intr-un mod productiv si benefic pentru intreaga familie.
In cazul in care locuim la casa si avem un spatiu disponibil in curte, o idee ar fi sa ne amenajam propria gradina de legume bio. Aceasta ar reprezenta o adevarata sursa de sanatate pentru noi si familia noastra. Avem astfel ocazia de a produce si, ulterior, de a consuma produse nealterate de diversi compusi chimici.
Sunt cateva reguli pe care al trebui sa le respectam astfel incat amenajarea gradinii sa fie un proces usor de realizat si placut in acelasi timp. Simplul gand ca vom avea ocazia de a consuma legume proaspete crescute chiar de noi ar trebui sa fie un factor motivant in luarea unei astfel de decizii.
In continuare vom enumera cateva sfaturi pentru a obtine gradina de legume visata:
- Alegerea locului potrivit pentru amplasarea gradinii – aceasta are nevoie de un loc insorit, care sa nu fie expus vantului. De asemenea, nu ar trebui amplasata in apropierea casei sau a pomilor fructiferi care o pot umbri.
- Solul benefic cresterii armonioase a plantelor – este necesar ca solul sa fie usor, nisipos si ca pamantul sa fie bine drenat astfel incat apa sa se poata scurge usor. Inainte de semanare, pamantul trebuie curatat bine de buruieni si pietre.
- Organizarea gradinii – in primul rand ar trebui sa optam pentru seminte de calitate. In acest sens putem apela la magazinul online nuoricum.ro, care ofera clientilor sai o gama larga de seminte de legume din care pot alege. Vorbim aici de seminte de tomate, ardei, varza, conopida, salata, castraveti, dovlecei, vinete, ridichi, telina, morcovi, ceapa, spanac, broccoli, fasole, sfecla, pastarnac si patrunjel. Atentie insa! Trebuie sa pastram o anumita distanta intre randurile de legume si intre semintele plantate pentru a se putea dezvolta corect.
- Intretinerea plantelor – gradina trebuie udata constant, in functie de sezon. Se elimina periodic buruienile care apar in apropierea legumelor, pentru a nu le impiedica cresterea.
- Folosirea de fungicide si erbicide in combaterea unor boli sau a daunatorilor – inca de la aparitia primelor semne de boala sau de daunatori, ar trebui sa apelam la substante care sa le combata. In cadrul magazinului online ro regasim diverse fungicide si erbicide care ne vor fi de folos in acest sens.
Asadar, gradina de legume nu este ceva greu de realizat atunci cand urmam regulile expuse mai sus si cand folosim produse de calitate, precum cele furnizate de catre eshop-ul nuoricum.ro. Cei interesati de toata gama de produse disponibile in cadrul magazinului sus mentionat sunt invitati sa le descopere accesand site-ul oficial.