casa amanet

Exista o mare diferenta intre a amaneta lucruri si a vinde anumite obiecte personale. Daca te afli intr-o criza financiara si de timp si ai nevoie de ceva bani in plus in afara investitiilor pe care le-ai pus deja la bataie, prima si cea mai buna idee care iti vine in minte este de a vinde ceva lucruri valoroase pentru a obtine o anumita suma de bani de care ai nevoie. Poate fi vorba despre niste lucruri costisitoare ca antichitatile, bijuteriile sau obiectele mostenite din familie. Oricum, trebuie sa te gandesti mai bine inainte sa alegi intre a amaneta sau a vinde ceva.

Ultima varianta iti permite sa obtii niste bani frumosi pentru obiectul pe care il dai spre vanzare, dar nu iti ofera sansa sa il mai obtii inapoi, in timp ce o casa amanet iti ofera suma valorata de acel lucru si iti mai ofera si posibilitatea de a-ti recupera obiectul in cauza daca vei plati suma luata pe el intr-o anumita perioada de timp.

Amanetare

Acest tip de obtinere a banilor de care ai nevoie este mai mult ca un tip de imprumut sigur. Tot ce vei face de fapt este de a-ti oferi bijuteriile sau lucrurile de valoare unui responsabil dintr-o casa de amanet drept securitate pentru cateva luni de zile (asa cum s-a cazut de acord de catre ambele parti). Trebuie sa te asiguri ca vei plati acel broker in timpul stabilit. Daca acest lucru nu se va intampla, atunci responsabilul de valorile tale are dreptul competent de a-ti prelua posesiunile si de a le vinde mai departe.

Vanzare

In cazul unei vanzari, una dintre parti pierde proprietatea unui lucru ce este vandut, in schimbul unei anumite sume de bani. Persoana care plateste dobandeste posesia integrala a produsului in cauza, care a fost cumparat, si il poate folosi in ce scopuri isi doreste mai departe dupa incheierea vanzarii.  Daca este sa luam in considerare un exemplu de vanzare a unor bijuterii, atunci vanzatorul accepta o anumita suma de bani in schimbul bijuteriilor sale. Vanzatorul isi pierde bijuteriile si toate drepturile asupra acestora pentru totdeauna, in timp ce ia o anumita suma de bani in urma acestei afaceri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *