Curatenia este una dintre cele mai mari necesitati ale vietii si pentru ca ea sa fie indeplinita in cele mai multe cazuri este nevoie de bun simt, de educatie si desigur de produse si echipamente adecvate.
Cei mai multi oameni probabil ca sunt de acord sa aiba un mediu curat pe care sa il ecologizeze si intretina cu usurinta, insa, vor si sa respire aer curat. De multe ori ne punem intrebarea cum poate cineva sa pastreze casa sau spatiul de lucru atat de curat, fara a investi ore de munca in fiecare saptamana?!
Rspunsul este simplu: aplica unele din cele mai eficiente sfaturi, pentru o viata acceptabila si fara a renunta la sine pentru multe ore de redare a luciului fiecarui produs sau piesa de mobilier.
Iata cele mai facile trucuri care te ajuta in curatenia saptamanala
Baia si bucataria sunt cele mai utilizate camere dintr-o locuinta si acestea au tendinta de a se murdari mai repede decat dormitoarele sau alte spatii, insa, este important sa stii ca trebuie sa stergi pe jos cel putin o data pe saptamana in aceste spatii.
Acest lucru il poti face in timp ce vorbesti la telefon, inainte sa mergi la munca sau inainte sa mergi la culcare.
Sfaturi utile pentru curatenia in baie
Pentru a curata toaletele trebuie sa folosesti produse de curatare, produse dezinfectante si igienizante, incat sa omori toti microbii de pe vasul de toaleta, chiuveta, cada de dus sau gresia din baie. Prin utilizarea produselor care contin alcool, necesitatea de a spala toaleta in fiecare saptamana se va extinde la doua saptamani.
Sterge suprafetele cu o carpa din bumbac. Avand un prosop din bumbac elimini mai usor mizeriile si particulele de praf de pe gresie, polita din baie sau rafturile metalice.
Poti incerca si spalarea cu apa calda, cu bule sau un agent de curatare care actioneaza la peste 60 de grade. De altfel, un apirator puternic indeparteaza orice particula de mizerie din colturile baii acolo unde nu ai ajunge cu mana.
Produsele cu inalbitor pot fi o alternativa buna, insa trebuie sa utilizezi masuri de siguranta si protectie a mainilor, pentru a nu avea arsuri la maini.
Sfaturi eficiente pentru a igieniza si bucataria
In timp ce multi oameni mizeaza pe o bucatarie simpla, cu cat mai putine accesorii, aceasta tot trebuie sa prezinte curatenie si igienizare. Nu poti sa gatesti si sa iei cina intr-o bucatarie in care praful si mizeria sunt observabile!
Este important sa ne amintim sa dezinfectam zonele care contin alimente, sa stergem acele zone in care sunt micorbii si sa ne oferim igienizarea pe care o meritam. Stergerea pe jos va preveni raspandirea intoxicatiilor cu salmonella si va elimina orice urma de microbi.
Folosirea unui inalbitor in chiuveta va ucide oricare germeni daunatori. Este important ca si curatarea veselei si a tacamului sa fie recurenta si implicit acestea sa fie fierte in apa calda. Indepartarea urmelor uscate de sapun sau detergent se pot face cu o carpa putin umeda, astfel incat sa nu lase urme si nici sa nu acumuleze praf pe suprafata.
Oricare dintre aceste sfaturi ne ajuta sa economisim timp, folosind uneori un mop si o carpa, iar alte ori produse care elimina murdaria, depunerile de calcar sau grasimile din diverse suprafete ale acestor doua camere. In cazul in care pretul produselor este ridicat, atunci optati pentru o metoda mult mai simpla: bicarbonat de sodiu sau otet alimentar, metode mult mai rentabile.
Pentru suprafetele delicate specialistii ne spun sa utilizam lavete din bumbac de calitate, indiferent ca suntem in plin proces de igienizare al baii sau de curatire a spatiului de la locul de munca.
Lavetele industriale au un dublu rol
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu avantajele utilizarii lavetelor din bumbac este bine sa le reamintim ca acestea se pot utiliza la scara larga, industriala, pentru ca in primul rand absorb rapid lichidele si mai apoi inlatura eficient petele de murdarie. De exemplu eu folosesc lavete din bumbac pentru a sterge geamurile, pentru a curata cada din baie, dar si pentru a indeparta praful.
Indiferent de solutiile chimice utilizate in procesele de dezinfectie si curatare, lavetele din bumbac 100% trebuie sa dea rezultate multumitoare, astfel incat sa fie utilizate saptamanal in procesele de curatenie a locuintei.
In cazul in care vrei sa iti asiguri stocul de lavete pentru cel putin un an de zile, este bine sa stii ca economisesti cei mai multi bani daca optezi pentru un set de lavete la 2kg sacul, la un pret de doar 15 lei. Nu e asa ca e uimitor cand te gandesti ca o suma de 15 lei te ajuta in treburile zilnice? Eu una sigur mi-am comandat astfel de lavete din bumbac de pe site-ul laveteonline.ro.
Blogger: Ankez